Rotterdamse Academie van Bouwkunst

gefilterd op

Stedenbouw / 2018-2019 / Zeeland Lab

reset filter
gefilterd op

Stedenbouw / 2018-2019 / Zeeland Lab

reset filter

Zeeland Lab

De wereldwijde verstedelijking vereist een intelligente en creatieve omgang met maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. De Zeeuwse delta is exemplarisch voor zulke vraagstukken: het is een uniek ruimtelijk systeem, ingeklemd tussen de dicht…

De wereldwijde verstedelijking vereist een intelligente en creatieve omgang met maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken. De Zeeuwse delta is exemplarisch voor zulke vraagstukken: het is een uniek ruimtelijk systeem, ingeklemd tussen de dicht verstedelijkte gebieden van Nederland en Vlaanderen. Door klimaatverandering, ecologische dynamiek, demografische ontwikkelingen en grote economische veranderingen is de toekomst van Zeeland verre van stabiel. Het onderzoeksprogramma van het lectoraat Future Urban Regions (FUR) richt zich daarom op ontwerpend onderzoek naar sociale, economische en ecologische transformatie op verschillende schaalniveaus.

In de studio ‘Zeeland Lab’ leer je de fijne kneepjes van ontwerpend onderzoek. Samen met een opdrachtgever (de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam) trek je de Zeeuwse Delta in. Deze ga je, afwisselend in groepsverband en individueel, verkennen om te komen tot een heldere formulering van een relevante opgave die je uitwerkt tot een ontwerpinterventie. De studiodocenten hebben veel kennis van en ervaring met verschillende technieken van samenwerken, zodat je echt leert hoe je ontwerpend onderzoek in coproductie kunt inrichten en uitvoeren.

Lees meer
Zeeland staat open voor eco-toerisme - RAvB: Studentenwerk Luuk van Zwam

Array
Zeeland staat open voor eco-toerisme
Bekijk project

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.