Rotterdamse Academie van Bouwkunst

gefilterd op

Combinatie / 2018-2019 / Zuid op komst

reset filter
gefilterd op

Combinatie / 2018-2019 / Zuid op komst

reset filter

Zuid op komst

Rotterdam-Zuid komt nu echt in beweging. Rijk en gemeente hebben een aantal grote investeringsbesluiten genomen en de druk op de stad is zo groot dat deze besluiten ook daadwerkelijk moeten worden uitgevoerd.…

Rotterdam-Zuid komt nu echt in beweging. Rijk en gemeente hebben een aantal grote investeringsbesluiten genomen en de druk op de stad is zo groot dat deze besluiten ook daadwerkelijk moeten worden uitgevoerd. De uitrol van de Rotterdamse succesformules, die zich hebben bewezen in de Rotterdamse binnenstad, kan beginnen.

Tegelijkertijd staat het leven in de wijken op Zuid zelf ook niet stil. Veel wijken lijken statistisch gezien problematisch, maar blijken in werkelijkheid een emancipatiemachine. Neem nu de wijk Feijenoord. Is dit een achterstandswijk of juist een wijk met mogelijkheden, ook voor wie arm is? In de studio ‘Zuid op komst’ is de kracht van Feijenoord het startpunt. Je gaat op zoek naar de ruimtelijke, sociale en economische kracht van de wijk en verkent de vraag of deze positief of negatief beïnvloed wordt door grootstedelijke ontwikkelingen zoals Parkstad, Stadionpark en Feyenoord City. Centraal staat de vraag hoe je kunt bouwen aan de buurt in een grootstedelijk krachtenveld zonder de eigen kracht van de buurt te verliezen.

Lees meer
Colorful people, let's keep on painting the Hillesluis Rainbow - RAvB: Studentenwerk lotte de koning

Array
Colorful people, let’s keep on painting the Hillesluis Rainbow
Bekijk project

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.