naar overzicht

Switch Cube

  • Architectuur
  • 2022 / 2023
  • Eerste semester
  • docent: Vincent van der Meulen & Mijke Rood
download project

In het MH4-district van Rotterdam staat de opvallende Switch Cube, een uniek gebouw dat een broeinest vormt voor Tiny Houses en de manier waarop we denken over wonen transformeert. Het…

In het MH4-district van Rotterdam staat de opvallende Switch Cube, een uniek gebouw dat een broeinest vormt voor Tiny Houses en de manier waarop we denken over wonen transformeert. Het grid van de Switch Cube biedt een flexibel speelveld waarop diverse Tiny Houses kunnen worden geplaatst, die vervolgens naar de wensen van de bewoners kunnen worden uitgebreid.

Na verloop van tijd ondergaat de indeling van de Switch Cube een transformatie, waardoor de Tiny Houses individueel kunnen worden geplaatst op een locatie naar keuze. Deze huizen zijn zelfvoorzienend wat betreft water en stroom, en wanneer ze binnen het grid van de Switch Cube worden geplaatst, vormen ze een samenhangende eenheid die een positieve impact op de omgeving heeft.

Dit concept trekt vooral de aandacht van influencers, die streven naar een levensstijl die zowel bewust als duurzaam is. De mogelijkheid om elk Tiny House aan te passen aan de wensen van de bewoners biedt een uitstekende kans om positief wonen te promoten en een inspirerend voorbeeld te stellen voor anderen.

Met het verstrijken van de tijd wordt de Switch Cube een levendige gemeenschap, gevuld met een diverse mix van Tiny Houses die elk een uniek verhaal vertellen. Het is een plek waar duurzaamheid, flexibiliteit en individualiteit samenkomen in perfecte harmonie, en waar de toekomst van wonen wordt vormgegeven door de mensen die erin geloven.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.