naar overzicht

THE SPEED OF LIFE

  • Stedenbouw
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: R. Bosch, Z. Lopes
download project

The Speed Of Life gaat over het terugvinden van een gezonde balans tussen het snelle leven en bewust rustig aan doen. Het is kritiek op een samenleving waarvan geld en efficiëntie vaak de belangrijkste waarden lijken. Ook binnen ons vak werken we ten diensten van de ‘ratrace‘ en rennen we van hot naar her. De ‘s-Gravendijkwal is het perfecte slechte voorbeeld. Over…

The Speed Of Life gaat over het terugvinden van een gezonde balans tussen het snelle leven en bewust rustig aan doen. Het is kritiek op een samenleving waarvan geld en efficiëntie vaak de belangrijkste waarden lijken. Ook binnen ons vak werken we ten diensten van de ‘ratrace‘ en rennen we van hot naar her. De ‘s-Gravendijkwal is het perfecte slechte voorbeeld. Over de breedte van de ‘s-Gravendijkwal is 82% gereserveerd voor de snelheid van machines en 18% voor een snelheid waar wij ons als mens prettig bij voelen.

Door dit om te draaien ontstaat een straat waar mensen willen zijn, in plaats van doorheen racen. Ik hoop dat de maatschappij deze trend volgt, als wij onze stad zo inrichten dat langzamer aan doen aangemoedigd wordt. Het ‘Ramblas’ straattype uit Barcelona breng ik naar Rotterdam om het leven op straat letterlijk centraal te stellen. Aan beide zijdes is de nodige ruimte om je snel door de stad te bewegen, maar in het midden is de ruimte waar je wilt zijn.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.