naar overzicht

C2 – De C straat als drager van de gemengde en sociale stad

  • Stedenbouw
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: R. Bosch, Z. Lopes
download project

DON’T DESTROY WHAT YOU CAME TO ENJOY! 

Een van de ernstigst vervuilde straten van Nederland met veel sociale problematiek, dat is hoe de s’- Gravendijkwal sinds eind vorige eeuw bekend stond. Werk aan de…


DON’T DESTROY WHAT YOU CAME TO ENJOY! 

Een van de ernstigst vervuilde straten van Nederland met veel sociale problematiek, dat is hoe de s’- Gravendijkwal sinds eind vorige eeuw bekend stond. Werk aan de winkel dus! Maar de straat heeft zoveel potentie. Dat mag niet verloren gaan in de algemene trend, waarin de stad zich steeds meer richt op een kleine groep inwoners met een ruime portemonnee. 

Een goede, leefbare en toekomstbestendige stad is namelijk een sociale stad, met plaats voor inwoners uit alle lagen van de samenleving. 


Door het oorspronkelijke stedenbouwkundig ABC-plan van De Jongh opnieuw in te zetten en te focussen op de van oudsher minst belangrijke C-straten, verbindt de ‘s-Gravendijkwal straks belangrijke, sociale stedelijke functies zoals het zwembad, het ziekenhuis en diverse ontmoetingsplekken zoals kerken en buurthuizen. 


Het aansluiten van de zijstraten, zorgt er ook voor dat de inwoners van de verschillende wijken met elkaar worden verbonden via de parkroute op de ’s- Gravendijkwal. Zij zullen elkaar vaker tegen komen op straat, omdat de parkroute de snelste en prettigste route van A naar B is. 

Zeer belangrijk, in deze tijd van de steeds groter wordende kloof in de samenleving. Alleen als je ziet dat jouw situatie niet is zoals de hele stad leeft, kun je wederzijds begrip en tolerantie voor elkaar opbrengen en samen een fijne stad in stand houden. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.