naar overzicht

van grond tot mond op één kavel

  • Stedenbouw
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: Txell Blanco Diaz, Noël van Dooren, Jacques Abelmann
download project

Snelle weg naar voedsel

Ons voedsel wordt met de grootst mogelijk moeite met een enorme omweg naar ons toe getransporteerd. Het spruitje wat bij de buurman groeit, legt zeker 100km af voordat het bij ons komt. En dat is een simpel raw-food spruitje.

Veel van ons voedsel is verwerkt tot hapklare producten, die uit alle hoeken van de wereld komen, en 'lokaal' in de ogen van de meeste voedselsystemen is <1000km.

Wat nou als je hele systeem van…

Snelle weg naar voedsel

Ons voedsel wordt met de grootst mogelijk moeite met een enorme omweg naar ons toe getransporteerd. Het spruitje wat bij de buurman groeit, legt zeker 100km af voordat het bij ons komt. En dat is een simpel raw-food spruitje.

Veel van ons voedsel is verwerkt tot hapklare producten, die uit alle hoeken van de wereld komen, en 'lokaal' in de ogen van de meeste voedselsystemen is <1000km.

Wat nou als je hele systeem van verbouwen, verwerken, koken (en eten) op dezelfde locatie laat plaatsvinden. En daarmee direct de consequenties van je voedselkeuzes zichtbaar maakt. Is een McDonalds van 170ha dan nog realistisch? Of gaan we voor een Rode bietenburger op 8,5ha?

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.