naar overzicht

Figuurlijke symmetrie

  • Architectuur
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: S. Mandias, D. Vulkers
download project

De basis van deze studio was een onderzoek naar het werk van Sybold van Ravesteyn in het algemeen, en specifiek naar een nachtverblijf voor de bongo in Diergaarde Blijdorp. In mijn onderzoek naar de architectuur van Van Ravesteyn heb ik mij voornamelijk gericht op zijn architectonische handschrift. Ik vond het interessant om de ornamenten weg te laten en te ontdekken welke basisprincipes overblijven. Mijn doel was dan ook om een ontwerp te creëren dat…

De basis van deze studio was een onderzoek naar het werk van Sybold van Ravesteyn in het algemeen, en specifiek naar een nachtverblijf voor de bongo in Diergaarde Blijdorp. In mijn onderzoek naar de architectuur van Van Ravesteyn heb ik mij voornamelijk gericht op zijn architectonische handschrift. Ik vond het interessant om de ornamenten weg te laten en te ontdekken welke basisprincipes overblijven. Mijn doel was dan ook om een ontwerp te creëren dat niet dominant is ten opzichte van het bestaande nachtverblijf, maar juist een respectvolle uitbreiding vormt binnen de bestaande context.

 

Het nieuwe nachtverblijf moest twee keer zoveel ruimte bieden voor de bongo's en daarom heb ik ervoor gekozen om het bestaande gedeelte te behouden en een nieuw nachtverblijf te plaatsen dat gespiegeld en evenwijdig aan de bestaande landschappelijke lijnen loopt. Bovendien heb ik het horecapunt geïntegreerd in het nieuwe verblijf en gepositioneerd op een plein dat eveneens gevormd wordt door de landschappelijke lijnen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.