naar overzicht

Symmetrisch vs. Asymmetrisch

  • Architectuur
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: S. Mandias, D. Vulkers
download project

Inspirerend aan de ontwerpen van de architect van Ravesteyn zijn de symmetrie en de gebogen vormen in zijn ontwerpen. In Diergaarde Blijdorp, een ontwerp van Van Ravesteyn is er duidelijk een symmetrieas terug te zien in zowel het stedenbouwkundige plan als in de architectuur. Mijn ontwerp wil ik daarom aan laten sluiten op de symmetrieas. Op de symmetrieas zijn er zowel architectuur en groen symmetrisch als asymmetrisch maar het stedenbouwkundige plan lijkt symmetrisch. Van…

Inspirerend aan de ontwerpen van de architect van Ravesteyn zijn de symmetrie en de gebogen vormen in zijn ontwerpen. In Diergaarde Blijdorp, een ontwerp van Van Ravesteyn is er duidelijk een symmetrieas terug te zien in zowel het stedenbouwkundige plan als in de architectuur. Mijn ontwerp wil ik daarom aan laten sluiten op de symmetrieas. Op de symmetrieas zijn er zowel architectuur en groen symmetrisch als asymmetrisch maar het stedenbouwkundige plan lijkt symmetrisch. Van Ravesteyn zoekt in zijn ontwerpen steeds de grens op tussen wat symmetrisch en asymmetrisch is.
De opgave was om een Bongo verblijf te ontwerpen dat twee keer zo groot is als het bestaande verblijf met een horecapaviljoen geïntegreerd. In mijn ontwerp verplaats ik het bestaande verblijf en voeg ik een nieuw verblijf toe die samen rondom de zichtlijn gepositioneerd worden. De zichtlijn gaat nu als symmetrieas fungeren en sluit aan op de symmetrieas van Blijdorp. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.