naar overzicht

Verdwalen in de hoven naar verdwalen in de buitenruimte

  • Stedenbouw
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Wander Hendriks, Like Bijlsma en Nadia Pepels
download project

In de studio Geyne Groeit hebben we In de eerste fase een onderzoek gedaan naar post 65 wijken in Nieuwegein. Deze wijken zijn ontwikkeld rond de jaren 70 en zijn gebouwd met het gedachtegoed van experimentele bouw. In mijn onderzoek heb ik gekeken naar een buurt dat is ontwikkeld door de architect Hartsuyker, de buurt ligt in de wijk Noord Batau. De buurt is gemaakt met streven naar conencties van horizontaal en verticaal. Daarnaast was…

In de studio Geyne Groeit hebben we In de eerste fase een onderzoek gedaan naar post 65 wijken in Nieuwegein. Deze wijken zijn ontwikkeld rond de jaren 70 en zijn gebouwd met het gedachtegoed van experimentele bouw. In mijn onderzoek heb ik gekeken naar een buurt dat is ontwikkeld door de architect Hartsuyker, de buurt ligt in de wijk Noord Batau. De buurt is gemaakt met streven naar conencties van horizontaal en verticaal. Daarnaast was mengen van functies en mensen een belangrijk thema voor de Hartsuyker architecten.

In de tweede fase zijn er ontwerpprincipes geformuleerd aan de hand van het ontwerp voor de architect Hartsuyker. Daarnaast is er een onderzoek gedaan naar een actueel thema, namelijk de gezonde stad. Voor het thema zijn tevens otnwerpprincipes geformuleerd.

In de derde fase is er een ontwerp gemaakt aan de hand van de geformuleerde ontwerpprincipes op een neiuwe locatie in Nieuwegein. Deze is gelegen aan de Zuidzijde van de snelweg A12. In het ontwerp staat bewegen, kunst en cultuur en voedsel central. Deze elementen vormen de basis om te werken aan de gezonde stad.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.