naar overzicht

The bay window cottage

  • Architectuur
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Sereh Mandias en David Schmidt
download project

“The guest house which stood behind the Low House by McKim, Mead and White was a miniature imitation of that house in its distinctive overall form” - Robert Venturi.

De Shingle stijl kende door de tijd een versimpeling van detail. Het Low House werd ontworpen in de laatste periode van de shingle stijl en is kenmerkend door zijn simpliciteit. Het detail is bijna tot nul gereduceerd, dit was eind 19e eeuw bijzonder. Hitchcock…

“The guest house which stood behind the Low House by McKim, Mead and White was a miniature imitation of that house in its distinctive overall form” - Robert Venturi.

De Shingle stijl kende door de tijd een versimpeling van detail. Het Low House werd ontworpen in de laatste periode van de shingle stijl en is kenmerkend door zijn simpliciteit. Het detail is bijna tot nul gereduceerd, dit was eind 19e eeuw bijzonder. Hitchcock noemt het Low House het hoogtepunt van de shingle stijl en vind het spijtig dat het bureau van McKim, Mead and White deze stijl niet verder heeft doorgezet in hun latere ontwerpen. Wat zou er gebeurd zijn als de shingle stijl van McKim wel verder versimpeld doorgezet wordt?

Het Guest House reageert op het Low House door zich af te keren en te richten op de zee en natuur. Het Guest House is een plek waar bezoekers zich terug kunnen trekken tijdens hun verblijf. Voor diners en feesten zullen zij in het Low House ontvangen worden. Dit komt tot uiting in de asymmetrische dakhelling en gevel. De grootste openingen en de veranda bevinden zich aan de zee/natuur zijde terwijl de gevel naar het Low House gesloten blijft.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.