naar overzicht

Low House Guest House

  • Architectuur
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Sereh Mandias en David Schmidt
download project

“The guest house which stood behind the Low House by McKim, Mead and White was a miniature imitation of that house in its distinctive overall form...” door Robert Venturi. 

Het William G. Low House, "het hoogtepunt van de Shingle stijl", volgens Vincent Scully. Uniek in zijn soort. McKim, Mead & White sloten hiermee een hoofdstuk af. Het aangrenzende gastenverblijf is echter voor altijd een mysterie gebleven. Door het kleine beeldmateriaal, waarop we nog steeds schaduwen van…

“The guest house which stood behind the Low House by McKim, Mead and White was a miniature imitation of that house in its distinctive overall form...” door Robert Venturi. 

Het William G. Low House, "het hoogtepunt van de Shingle stijl", volgens Vincent Scully. Uniek in zijn soort. McKim, Mead & White sloten hiermee een hoofdstuk af. Het aangrenzende gastenverblijf is echter voor altijd een mysterie gebleven. Door het kleine beeldmateriaal, waarop we nog steeds schaduwen van het gastenverblijf kunnen zien, raakte ik geobsedeerd door het niet-vertelde verhaal van het Low House Guest House. Dat ene citaat van Venturi zegt misschien alles over het gastenverblijf. In ieder geval genoeg om een reconstructie uit te beelden die dicht bij de waarheid zou kunnen komen. 

Ik zie het gastenverblijf als een representatie van het Lage Huis. Dat wil zeggen dat de karakteristieke elementen terug te vinden zijn in het gastenverblijf. Een aantal foto's versterken deze gedachten. Niet alleen deze elementen, maar ook de aaneenschakeling van de vertrekken, het kleur- en materiaalgebruik en de Shingle Style zie ik als belangrijke factoren voor de reconstructie. Als je meer gastenverblijven van soortgelijke landhuizen ziet, zou het citaat van Venturi ook hierop van toepassing kunnen zijn. Dit alles zorgt voor een ontwerp voor de reconstructie dat mij overtuigt van de waarschijnlijkheid van hoe het Low House Guest House eruit kan hebben gezien.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.