naar overzicht

‘Rotterdam SEC’ / Stedelijk Event- en Cultuurcentrum

download project

“Rotterdam SEC” is een publiek evenementengebouw in Rotterdam Centrum, als verlengstuk van de openbare ruimte, met verbijzondering op de route omhoog langs zorgvuldig gekozen programma, richting een publiek daklandschap. Dit afstudeerproject toont een hybride gebouw als onderdeel van een groter netwerk aan evenementen en cultuur en is onder andere een uitwijklocatie voor Rotterdam Ahoy. Rotterdam SEC is de ‘etalage’ van het stadscentrum, brengt evenementen en cultuur onder de aandacht en stelt nieuwe producten van…

“Rotterdam SEC” is een publiek evenementengebouw in Rotterdam Centrum, als verlengstuk van de openbare ruimte, met verbijzondering op de route omhoog langs zorgvuldig gekozen programma, richting een publiek daklandschap. Dit afstudeerproject toont een hybride gebouw als onderdeel van een groter netwerk aan evenementen en cultuur en is onder andere een uitwijklocatie voor Rotterdam Ahoy. Rotterdam SEC is de ‘etalage’ van het stadscentrum, brengt evenementen en cultuur onder de aandacht en stelt nieuwe producten van consumenten ten toon aan het (inwonend) publiek zoals de lancering van de nieuwe Samsung smartphone of  Polestar promo’s.

Het gebouw is gelegen aan de Hoogstraat, centraal in het stadscentrum en ligt prominent op de kop van de Koopgoot. Programmatisch en functioneel is het ontwerp een gebouw voor de stad. Functioneel, maar de atypische combinatie van programma maakt dat het gebouw uiteindelijk in de architectuur ook boeiend wordt, omdat functies aan elkaar gekoppeld worden terwijl ze beide onafhankelijk moeten kunnen werken.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.