naar overzicht

Palazzi di Billi

  • Architectuur
  • 2020 / 2021
  • Tweede semester
  • docent: Hans van der Heijden, Theo van de Beek, Like Bijlsma en Remy Jansen
download project

Het ontwerp Palazzi di Billi zal zich op het Noordereiland van Rotterdam bevinden. De naam is een beetje als een grapje bedoeld vanwege mijn achternaam en palazzi is het meervoud van palazzo. Ik zie het ontwerp nog steeds als twee gebouwen dat komt door de tweede cortile. Vanaf het openbare terrein gezien heb ik ervoor gekozen om het er als 1 geheel uit te laten zien om zo de status van een palazzo te…

Het ontwerp Palazzi di Billi zal zich op het Noordereiland van Rotterdam bevinden. De naam is een beetje als een grapje bedoeld vanwege mijn achternaam en palazzi is het meervoud van palazzo. Ik zie het ontwerp nog steeds als twee gebouwen dat komt door de tweede cortile. Vanaf het openbare terrein gezien heb ik ervoor gekozen om het er als 1 geheel uit te laten zien om zo de status van een palazzo te waarborgen. Intimiteit ontstaat doordat ik de cortile van elkaar af heb geschoven. Deze eigenschap zie ik als een kenmerk van een palazzo.

De gevel is opgetrokken met Venta metselwerk en bekroont met een zinken mansardekap. Een vrij duren kap, maar deze biedt een fraaie binnen ruimte wat uitzicht heeft over de Maas of het park en ook zicht heeft op de cortile zonder dat er een galerij langs loopt. Dat vind ik het krachtige aspect van dit ontwerp.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.