naar overzicht

Het Nederlandse Palazzo

  • Architectuur
  • 2020 / 2021
  • Tweede semester
  • docent: Hans van der Heijden, Theo van de Beek, Like Bijlsma en Remy Jansen
download project

In een onderzoek naar de Italiaanse palazzo typologieën heb ik vanuit deze informatie en de stedenbouwkundige context een Nederlands Palazzo ontworpen.

Het gebouw richt zich met zijn ronde voorgevel richting het park. Deze vorm gaat door van buiten naar binnen. De androne (hal) is ontworpen met een bijzonder tegel patroon. Vanuit de hal kom je aan in de cortile en kan je via de ronde open scala naar de appartementen. Leidend voor…

In een onderzoek naar de Italiaanse palazzo typologieën heb ik vanuit deze informatie en de stedenbouwkundige context een Nederlands Palazzo ontworpen.

Het gebouw richt zich met zijn ronde voorgevel richting het park. Deze vorm gaat door van buiten naar binnen. De androne (hal) is ontworpen met een bijzonder tegel patroon. Vanuit de hal kom je aan in de cortile en kan je via de ronde open scala naar de appartementen. Leidend voor de vormentaal als inspiratie waren de tekeningen Sonsbeek paviljoen Aldo van Eyck.

De appartementen hebben een centrale hal ontworpen met cannelures die diepte geven aan de hal. De kamers zijn gelijkwaardig ontworpen en aan de voorzijde beschikken ze over een vast bankje en een half ronde loggia. Met glazen schuifpanelen kan deze volledig opengezet worden dat ideaal functioneert in het Nederlandse klimaat.  

De gevel is hiërarchisch opgebouwd door grotere en kleinere raamopeningen te ontwerpen. De terracotta prefab beton elementen geeft het gebouw een klassiek moderne uitstraling. De elementen zijn uitgevoerd met verdiepte cannelures. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.