naar overzicht

Safe haven

  • Architectuur
  • 2020 / 2021
  • Eerste semester
  • docent: Andrea Möhn, Femke Feenstra, René Toneman en Rogier Coopmans
download project

Wereldwijd 1 op de 5 kinderen leeft in een oorlogsgebied. Deze kinderen hebben ook recht op bescherming, behandeling, onderwijs en spel. Hiervoor komt het belang van het creëren van een tijdelijk centrum voor kinderen die door de oorlog getroffen zijn in de conflictgebieden. deze centrum biedt de bescherming, de psychosociale steun, en de onderwijs. er wordt een heel eenvoudig bouwsysteem gebruikt ,wanneer verschillende blokken worden gecombineerd, ontstaat er in het midden een groot speelveld, wat…

Wereldwijd 1 op de 5 kinderen leeft in een oorlogsgebied. Deze kinderen hebben ook recht op bescherming, behandeling, onderwijs en spel. Hiervoor komt het belang van het creëren van een tijdelijk centrum voor kinderen die door de oorlog getroffen zijn in de conflictgebieden. deze centrum biedt de bescherming, de psychosociale steun, en de onderwijs. er wordt een heel eenvoudig bouwsysteem gebruikt ,wanneer verschillende blokken worden gecombineerd, ontstaat er in het midden een groot speelveld, wat voor plezier zorgt. Er wordt gekeken hoe de kleuren van de natuur kunnen worden gebruikt en in het hart van het project gebracht en wat het effect is van deze kleuren op het kind om een specifiek aspect te helpen behandelen.

De locatie is elk oorlogsgebied in de wereld waar alles tijdelijk naar de site wordt meegenomen totdat de situatie eindigt dan word alles gedemonteerd en indien nodig naar een ander gebied kan worden verplaatst.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.