naar overzicht

De Ultieme Stads Ruïne

  • Architectuur
  • 2019 / 2020
  • Tweede semester
  • docent: Tim Peeters en Thomas van den Berghe
download project

In de semester studio POZEN worden de termijnen van architectuur verkend. We onderzoeken de relatie tussen functie, materialiteit en tijd met als doel, het bewaren van een gebouw of object in Rotterdam, voor altijd! Het voetbalstadion van Feyenoord, in de volksmond de Kuip genoemd, is het laatste werk van het architectenbureau Brinkman en Van der Vlucht en vormt een cultuurhistorische en architectonische landmark in de stad Rotterdam. Door de ontwikkelingen rondom Feyenoord City en het plannen…

In de semester studio POZEN worden de termijnen van architectuur verkend. We onderzoeken de relatie tussen functie, materialiteit en tijd met als doel, het bewaren van een gebouw of object in Rotterdam, voor altijd! Het voetbalstadion van Feyenoord, in de volksmond de Kuip genoemd, is het laatste werk van het architectenbureau Brinkman en Van der Vlucht en vormt een cultuurhistorische en architectonische landmark in de stad Rotterdam. Door de ontwikkelingen rondom Feyenoord City en het plannen van een nieuw voetbalstadion dreigt de Kuip zijn status als landmark te verliezen.

Het erfgoed van de Kuip krijgt een hoofdrol in de vorm van een stadspark dat een impuls moet geven aan de ontwikkeling van Feyenoord City. Het ontwerpprincipe van het park is om de visie van een tijdperk (onvergankelijk) te markeren en de toekomstige economische en culturele ontwikkelingen van Rotterdam te benadrukken. De opzet van het park is een compositie die gebaseerd is op het Constructivisme, een beeldtaal die niet beschrijvend of verhalend is maar abstract. Ruimelijke relaties ontstaan door composities van lijn, kleur en geometrische vormen. Kunst moet niet verwijzen naar een object, maar een object zelf zijn. De compositie is opgebouwd in drie verschillende lagen; ondergrond, raster en lijnen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.