naar overzicht

Mausoleum 0-RD-10-M

  • Architectuur
  • 2019 / 2020
  • Tweede semester
  • docent: Tim Peeters en Thomas van den Berghe
download project
Dit project is ook te zien op de volgende website: https://pozen.eu/project-lars-fraij

Het mausoleum voor Rotterdam suggereert een plek voor de doden van de stad, een verticale dodenplaats die de relatie tussen leven en dood binnen de stad verkent. De noodzaak om deze conditie te onderzoeken biedt de mogelijkheid om naast efficiënt te reageren op het vraagstuk van ruimte, ook te kijken naar de culturele identiteit van de stad die dit plechtige programma kan projecteren binnen…

Dit project is ook te zien op de volgende website: https://pozen.eu/project-lars-fraij

Het mausoleum voor Rotterdam suggereert een plek voor de doden van de stad, een verticale dodenplaats die de relatie tussen leven en dood binnen de stad verkent. De noodzaak om deze conditie te onderzoeken biedt de mogelijkheid om naast efficiënt te reageren op het vraagstuk van ruimte, ook te kijken naar de culturele identiteit van de stad die dit plechtige programma kan projecteren binnen haar omgeving.

Met haar diversiteit aan programma's en energieke sub gebieden, zet het gebied Pompenburg perfect het pad uit voor een verkenning van de architectuur voor de doden in het altijd veranderende rijk der levenden. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.