naar overzicht

Dimensie als leidend element

  • Combinatie
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Bart Hollanders, Laurens Boodt, Vlad Ionescu, Dirk Jaspaert en Sven Beirnaert
download project

Rem Koolaas [Generic city] omschrijft de stad van tegenwoordig als steeds meer identiteitsloos. Waar homogenisering een gewild proces was als een bewuste beweging in het ontwerpen / coördineren van steden. Met name weg met de verschillen en op naar het gelijke tussen elkaar. De geschiedenis van de stad wordt helemaal uitgewist of het nooit invloed heeft gehad op de stad. De rijke…

Rem Koolaas [Generic city] omschrijft de stad van tegenwoordig als steeds meer identiteitsloos. Waar homogenisering een gewild proces was als een bewuste beweging in het ontwerpen / coördineren van steden. Met name weg met de verschillen en op naar het gelijke tussen elkaar. De geschiedenis van de stad wordt helemaal uitgewist of het nooit invloed heeft gehad op de stad. De rijke geschiedenis hoe een stad ooit begon als dorp dat opbloeide tot centrum waar mensen samen komen om een leven op te bouwen. Deze gebieden worden nu gezien als een litteken / blinde vlek dat gerepareerd moet worden.

Er wordt niet altijd even bewust stil gestaan dat dit geen herkenbare punten zijn voor het karakter van de stad. Dit verleden wordt niet meer doorgezet met gebouwen die hier na volgen. Weg met het karakter? Is dit het antwoord voor stad van de toekomst? 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.