naar overzicht

Welcome Home(s)

  • Combinatie
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Maxime Peeters, Jan Vermeulen en Tijs van den Boomen
download project

ASML, een reus die zich nestelt in het rustige Veldhoven. Een reus die heel veel internationals naar zich toe lokt. Kenniswerkers, vaak met hun gezin. In een stad zoals Veldhoven, met een erg dorps karakter, is een vlotte integratie niet vanzelfsprekend. Lokale bewoner vinden het moeilijk om contact te leggen met die nieuwkomers en vice versa. Een groot probleem zit bij het welkom heten. Internationals krijgen een tijdelijke woning aangeboden in Eindhoven. Later kopen ze…

ASML, een reus die zich nestelt in het rustige Veldhoven. Een reus die heel veel internationals naar zich toe lokt. Kenniswerkers, vaak met hun gezin. In een stad zoals Veldhoven, met een erg dorps karakter, is een vlotte integratie niet vanzelfsprekend. Lokale bewoner vinden het moeilijk om contact te leggen met die nieuwkomers en vice versa. Een groot probleem zit bij het welkom heten. Internationals krijgen een tijdelijke woning aangeboden in Eindhoven. Later kopen ze een woning, niet eens altijd in Veldhoven. Dit is een eenzame route waar ze moeilijk andere bewoners of de systemen in Nederland leren kennen. Wat kan hier een degelijk alternatief voor zijn?

Een nieuwe manier van welkom heten. Namelijk Welcome Home(s). Een aanbod aan tijdelijke CO-living woningen gekoppeld aan permanente bewoners. 3 strategieën gebaseerd op de bebouwings-typologiën die we in Veldhoven tegenkomen. Deze bieden kansen voor locals en een warme welkom voor internationals.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.