naar overzicht

Domus dulcis domus

  • Architectuur
  • 2019 / 2020
  • Eerste semester
  • docent: Hans van der Heijden, Like Bijlsma, en Remy Jansen
download project

Een interessante eigenschap van het palazzo type is dat het naast een duidelijke verdeling in de gevel en plattegrond vele kleine details kent die niet direct opvallen maar wel bijdragen aan de complete uitstraling van het gebouw. Dit gegeven is verwerkt in het ontwerp door de heldere verdeling in de gevel die ook een patroon kent dat gemaakt is met de voegen van het marmer. Ook hebben de balustrades van het gebouw een fijnmazig patroon…

Een interessante eigenschap van het palazzo type is dat het naast een duidelijke verdeling in de gevel en plattegrond vele kleine details kent die niet direct opvallen maar wel bijdragen aan de complete uitstraling van het gebouw. Dit gegeven is verwerkt in het ontwerp door de heldere verdeling in de gevel die ook een patroon kent dat gemaakt is met de voegen van het marmer. Ook hebben de balustrades van het gebouw een fijnmazig patroon dat van een afstand niet direct opvalt. 

De luxe materialen zoals marmer en brons geven de gevel een luxe uitstraling dat past bij het karakter van de straat richting het Vaticaan. De heldere gevelopzet zorgt ervoor dat de materialen voor zichzelf kunnen spreken.

Op de begane grond van het palazzo bevinden zich de commerciĆ«le ruimtes. Met aan de straatzijde richting het Vaticaan retail en horeca en aan de overige straten kleine kantoorruimtes en ateliers. Op de bovengelegen verdiepingen zij de appartementen te vinden met op het dak een daktuin. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.