naar overzicht

In between

  • Architectuur
  • 2019 / 2020
  • Eerste kwartaal
  • docent: Klaas van der Molen en Lucas Verweij
download project

De High Performance Center vertrekt vanuit vier verschillende functies; kantoor, lounge, sport en hotel. De volumes illustreren de specifieke functies. Twee functies schuiven onder een hoek in elkaar en er ontstaat een raakvalk of te wel een scharnierpunt. Daardoor heeft iedere functie invloed op het gebruik van de volgende functie. Het scharnierpunt kan een…

De High Performance Center vertrekt vanuit vier verschillende functies; kantoor, lounge, sport en hotel. De volumes illustreren de specifieke functies. Twee functies schuiven onder een hoek in elkaar en er ontstaat een raakvalk of te wel een scharnierpunt. Daardoor heeft iedere functie invloed op het gebruik van de volgende functie. Het scharnierpunt kan een versterking zijn van een functie of een nieuwe toevoeging. Deze ruimte werkt dubbelzijdig het huidige en nieuwe gebruik overlappen elkaar en het lokt interactie uit tussen de gebruikers. Dit zorgt voor vervreemding binnen de eenvoudige basale volumes. Zo loopt bijvoorbeeld de vloer van de sportruimte door in het blad van de bar in de lounge en kan er vanaf de werkruimte zo in de sportruimte en lounge gekeken worden.

 

De verschillende volumes van functies zijn omgeven door een sintelbaan en worden overspannen met een textiele vorm. Een net, dat zich als tweede dak en façade over het gebouw drapeert. Het zorgt voor afweer van buiten, schaduw en een naar zich zelf toegekeerd gebouw maar maakt ook een nieuwe buitenruimte met privacy. Het net is opgebouwd, net zoals het interieur scharnierpunt, uit delen die elkaar overlappen. De drie netten hebben twee overlappen, één uitgevoerd als opening en één als extra verzadigd net voor privacy van de sporters bij de sportfunctie.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.