naar overzicht

De Mythe van Brussel

  • Architectuur
  • 2017 / 2018
  • Tweede semester
  • docent: Marius Grootveld (Veldwerk), Elsbeth Ronner (Lilith Ronner van Hooijdonk), Florian Fischer (BE/DE), Marius Grootveld (Veldwerk)
download project

Het is tijd voor een nieuwe geschiedenis voor Brussel en de Europese Unie. De grootste denkers, innovators en wetenschappers als de nieuwe seculiere heiligen. Een kantoor als decor van een mythe. Het centrum van alle Europese ontwikkeling. Niet de school van Athene, maar de school van Brussel. In de lobby, kwamen ooit de filosofen samen, werden de grootste ontdekkingen en uitvindingen gepresenteerd. Eens per jaar, na een publieke processie, krijgt een idee de kans tot…

Het is tijd voor een nieuwe geschiedenis voor Brussel en de Europese Unie. De grootste denkers, innovators en wetenschappers als de nieuwe seculiere heiligen. Een kantoor als decor van een mythe. Het centrum van alle Europese ontwikkeling. Niet de school van Athene, maar de school van Brussel. In de lobby, kwamen ooit de filosofen samen, werden de grootste ontdekkingen en uitvindingen gepresenteerd. Eens per jaar, na een publieke processie, krijgt een idee de kans tot het eeuwige leven.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.