naar overzicht

Gallisch IJplein

  • Stedenbouw
  • 2018 / 2019
  • Vierde kwartaal
  • docent: Sebastian van Berkel (MUST stedebouw), Stijn de Weerd (Space Encounters), Bernard Leupen (Fotographer and writer)
download project
Hoe kunnen we IJplein bestand maken tegen de toekomst zonder daardoor de identiteit van de buurt te verliezen?
Door een muur te maken rondom IJplein houden we de drukte van de stad buiten en behouden we de dorpse, groene kwaliteiten. De muur wordt gevormd door optoppingen die ruimte bieden aan nieuwe woontypologieen voor ouderen en starters. Hierdoor onstaat een doorstroom binnen de woningvoorraad en draagt IJplein zijn steentje bij aan de woningbouwopgave. Door het toevoegen van…
Hoe kunnen we IJplein bestand maken tegen de toekomst zonder daardoor de identiteit van de buurt te verliezen?
Door een muur te maken rondom IJplein houden we de drukte van de stad buiten en behouden we de dorpse, groene kwaliteiten. De muur wordt gevormd door optoppingen die ruimte bieden aan nieuwe woontypologieen voor ouderen en starters. Hierdoor onstaat een doorstroom binnen de woningvoorraad en draagt IJplein zijn steentje bij aan de woningbouwopgave. Door het toevoegen van woonprogramma onstaan er middelen om de openbare ruimte te verbeteren en nieuwe buurtvoorzieningen toe te voegen. Deze versterken het buurtgevoel. Doordat IJplein uit twee verschillende entiteiten bestaat, wordt er een onderscheid gemaakt tussen Oost en West. Oost is de dorpse enclave die verder wordt versterkt, West is het IJplein voor de stedeling, die aankomt per pont of metro.
Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.