naar overzicht

Rotterdam Creative Street (C.S.)

  • Architectuur
  • 2018 / 2019
  • Vierde kwartaal
  • docent: Daniel Venneman (Woonpioniers), Nanna de Jong (nannabannana)
download project

Steeds meer mensen zijn gaan beseffen dat het misschien wel verstandig, maar ook heel leuk is om wat meer met elkaar te delen. 

Ze zijn op zoek naar hedendaagse manieren van collectief wonen waarbij er ook nieuwe sociale verbanden ontstaan.

 

Pas afgestudeerden en net startende ondernemers hebben vaak een niet al te hoog budget voor een goede woon- en werkomgeving. Zo belanden zij in een te kleine werkruimte waarbij ze weinig…

Steeds meer mensen zijn gaan beseffen dat het misschien wel verstandig, maar ook heel leuk is om wat meer met elkaar te delen. 

Ze zijn op zoek naar hedendaagse manieren van collectief wonen waarbij er ook nieuwe sociale verbanden ontstaan.

 

Pas afgestudeerden en net startende ondernemers hebben vaak een niet al te hoog budget voor een goede woon- en werkomgeving. Zo belanden zij in een te kleine werkruimte waarbij ze weinig contact hebben met anderen, óf in een co-working space waarbij er sprake is van dubbele lasten.

 

Creatieve ondernemers hebben elkaar nodig om elkaar aan te sterken. Centraal in het ontwerp staat de interactie en de verschillende typen werkruimtes, die ieder naar buiten toe uitgebreid kunnen worden. 

In een gebied dat omarmd is in door het groen, zijn de studios verbonden door de hoofdstraat. De compositie van de verschillende ruimtes maakt dat er verschillende straten, steegjes en pleintjes ontstaan, waarbij de puien aan de straatzijdes volledig open kunnen. Diverse plekken zijn overkapt om een nadruk te leggen op een informelere sfeer die daar ontstaat, en de grens tussen binnen-buiten laat vervagen. 

Tussen de woningen onderling hebben de steegjes verschillende maten, waarbij de breedte hiervan bepalend is voor de mate van intimiteit tussen de bewoners. 

 

Het groen en de natuur draagt bij aan de productiviteit en gezondheid van de ondernemer. Eventjes een luchtje scheppen in de groene omgeving of een rondje lopen, samen met andere creatievelingen buiten werken óf juist alleen in alle stilte. 

 

Bijzondere elementen in de woningen en werkruimten dragen bij aan een inspirerende woon- en werkomgeving. Een plek voor creatieve ondernemers.

 

Samen vormen zij de community van Creative Street.

 
Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.