naar overzicht

DICHT, DICHTER, DICHTST

  • Architectuur
  • 2018 / 2019
  • Tweede kwartaal
  • docent: Steven Broekhof & Iris Wijn (atelier NOU) – ontwerp Christophe Cornille - onderzoek
download project

Amsterdam is opweg om een miljoenenstad te worden. Om hier te komen is de stad door de eeuwen heen steeds verder volgebouwd. Ook de komende jaren krijgt Amsterdam opnieuw te maken met een explosie groei. Amsterdam staat dus voor een opgave om deze Nieuwe Amsterdammer te huisvesten. Hiernaast heeft de binnenstad van Amsterdam elke dag weer te maken met massale toeristenstromen. Deze toeristenstromen nemen de binnenstad van Amsterdam steeds…

Amsterdam is opweg om een miljoenenstad te worden. Om hier te komen is de stad door de eeuwen heen steeds verder volgebouwd. Ook de komende jaren krijgt Amsterdam opnieuw te maken met een explosie groei. Amsterdam staat dus voor een opgave om deze Nieuwe Amsterdammer te huisvesten. Hiernaast heeft de binnenstad van Amsterdam elke dag weer te maken met massale toeristenstromen. Deze toeristenstromen nemen de binnenstad van Amsterdam steeds verder over en de persoonlijkheid van De Amsterdammer verdwijnt. 

Door een verdichten ingreep midden in de historische grachtengordel van Amsterdam wordt meer ruimte gecreëerd voor de Nieuwe Amsterdammer. Een kleinschalige geborgen woonstraat midden in de massa van de grachtengordel brengt persoonlijkheid terug in de binnenstad. Tegelijkertijd wordt op deze manier meer ruimte gecreëerd voor de toerist in het winkelgebied van de 9-straatjes. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.