Uit de morfologische studie blijkt dat er voorheen akkerbouw en waterstructuur aanwezig was voordat het gebied vanaf 1900 verdichte door de groei van de stad. Het creëren van een woonpark geeft de kans het groen en historische waterstructuur terug te brengen. Ook het toepassen van verschillende woningtypologieën zoals alzijdige rug aan rug eengezinswoningen aangrenzend aan de bestaande eengezinswoningen met eigen tuin. Verder zijn er types zoals maisonettes en Urban villa's die verschillende doelgroepen aantrekt zoals…
Uit de morfologische studie blijkt dat er voorheen akkerbouw en waterstructuur aanwezig was voordat het gebied vanaf 1900 verdichte door de groei van de stad. Het creëren van een woonpark geeft de kans het groen en historische waterstructuur terug te brengen. Ook het toepassen van verschillende woningtypologieën zoals alzijdige rug aan rug eengezinswoningen aangrenzend aan de bestaande eengezinswoningen met eigen tuin. Verder zijn er types zoals maisonettes en Urban villa's die verschillende doelgroepen aantrekt zoals jongen gezinnen.
De hierarchie in het park is aanwezig door het steeds smaller worden van paden naarmate privé nadert. Het park heeft twee aangrenzende pleinen. Stegen worden gemaakt als verbinding tussen het Kloosterplein en park. Omliggende straten zijn stadsstraten, 2 richtingverkeer. De dwarsstraat is een woonlaan die door het park loopt als onderdeel van het park.
Lees meerPlankaart woonpark stadshart
Doorsnede urbanvilla’s woonpark
Profielen woonpark
Plattegronden woningtypologieën