naar overzicht

The Hidden Guest House

  • Architectuur
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Sereh Mandias en David Schmidt
download project

Het Low House is een iconisch landhuis in Rhode Island dat bekend staat om zijn typische vorm, de horizontale lijnen en de relatie met het landschap.

Het Low House staat bovenop de heuvel als een tempel, een gebouw met status, een huis voor de echte elite. Zo’n landhuis verdient een gastenverblijf. Het gastenverblijf is een toevoeging en bevindt zich daarom lager op de heuvel en achter het landhuis. Zo concurreert het niet…

Het Low House is een iconisch landhuis in Rhode Island dat bekend staat om zijn typische vorm, de horizontale lijnen en de relatie met het landschap.

Het Low House staat bovenop de heuvel als een tempel, een gebouw met status, een huis voor de echte elite. Zo’n landhuis verdient een gastenverblijf. Het gastenverblijf is een toevoeging en bevindt zich daarom lager op de heuvel en achter het landhuis. Zo concurreert het niet met het Low House.

Het Low House positioneert zich boven de rest van de omgeving. Het gastenverblijf bevindt zich daarentegen in het landschap, zodat het landschap doorloopt over het gastenverblijf. Hierdoor wordt het uitzicht vanaf het Low House naar zee niet geblokkeerd. Het gastenverblijf is vanaf het landhuis niet te zien en is alleen vanaf de waterkant zichtbaar.

 

Het gastenverblijf is evenals het Low House ontworpen op het uitzicht naar zee. De plattegrond refereert aan het Low House doordat gebruik gemaakt is van een 1 staat tot 3 grid; dit is dezelfde verhouding als de footprint van het Low House. Ook zijn de belangrijkste ruimtes van het Low House gericht op het uitzicht. Deze sequentie van ruimtes wordt in het gastenverblijf benaderd. Het landschap manifesteert zich rondom de gehele gevel dat met de veranda een geleidelijke transitie vormt naar de binnenruimte.

De gevel van het gastenverblijf is geïnspireerd op de horizontale lijnen, de veranda, de roedeverdeling van de ramen en de dakrand van het Low House. Deze elementen zijn in combinatie met het landschap gebruikt om een gevel te ontwerpen die het uitzicht bevordert en refereert aan het Low House.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.