naar overzicht

Geynse Dekken

  • Stedenbouw
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Wander Hendriks, Like Bijlsma en Nadia Pepels
download project

De ontwerpprincipes die Abe Bonnema voor zijn dekwoningen in Nieuwegein heeft gebruikt heb ik gemoderniseerd en toegepast op een nieuwe locatie in Nieuwegein. Want desondanks dat Bonnema deze idealen in de jaren 70 heeft toegepast zijn deze nog steeds relevant. Er is weinig ruimte voor de uitbreiding van steden, dus moet er slim om worden gegaan met de ruimte die er wel beschikbaar is. Tegelijkertijd is het belangrijk om een gezond ecosysteem te creëren, aangezien…

De ontwerpprincipes die Abe Bonnema voor zijn dekwoningen in Nieuwegein heeft gebruikt heb ik gemoderniseerd en toegepast op een nieuwe locatie in Nieuwegein. Want desondanks dat Bonnema deze idealen in de jaren 70 heeft toegepast zijn deze nog steeds relevant. Er is weinig ruimte voor de uitbreiding van steden, dus moet er slim om worden gegaan met de ruimte die er wel beschikbaar is. Tegelijkertijd is het belangrijk om een gezond ecosysteem te creëren, aangezien de biodiversiteit al jaren achteruit gaat. 

Door middel van drie landschappen worden de nieuwe Geynse Dekken gecreëerd. De verschillende landschappen zijn geïntegreerd, waardoor een gebied ontstaat waar mens en natuur door elkaar heen kunnen leven. Er is weinig ruimte voor autoverkeer, en het parkeren en verschillende wegen zijn weggestopt onder woondekken, waar mensen bovenop leven. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.