“Hoe kun je een jaren ‘20 wijk met een culturele voedsel identiteit, transformeren tot levendige voedselbuurt van de toekomst?” Dat is de hoofdvraag achter het onderzoek naar een ontwerp voor de wijk Bloemhof, een plek waar voedsel een groot deel uitmaakt van haar culturele identiteit en DNA.
Van de voormalige graansilo grenzend aan de Maashaven tot het consumptie landschap van vroeger, overal is het te zien. Met zelfs de tweede grootste markt [Afrikaandermarkt] van de stad…
“Hoe kun je een jaren ‘20 wijk met een culturele voedsel identiteit, transformeren tot levendige voedselbuurt van de toekomst?” Dat is de hoofdvraag achter het onderzoek naar een ontwerp voor de wijk Bloemhof, een plek waar voedsel een groot deel uitmaakt van haar culturele identiteit en DNA.
Van de voormalige graansilo grenzend aan de Maashaven tot het consumptie landschap van vroeger, overal is het te zien. Met zelfs de tweede grootste markt [Afrikaandermarkt] van de stad aan de rand van Bloemhof Hillesluis is de wijk een etalage betreft voedsel. We stellen ons steeds vaker de vraag, hoe maken we voedsel? Waar halen we het vandaan? Wat als de afstand tot gezond voedsel zowel fysiek, sociaal als economisch afneemt? Dan ontstaat een meer zelfvoorzienende omgeving dat verdere verslechtering van de leefomgeving tegengaat. Want naast een economische crisis en klimaatverandering, ligt in de voedselcrisis op de loer.
Lees meer