naar overzicht

De klinker, het nieuwe geluid van de stad!

  • Architectuur
  • 2023 / 2024
  • Tweede semester
  • docent: D. Tsai, L. Boelens
download project

Gedurende de studio "Het Cultuurhuis van Morgen" was het de taak om het bestaande pand de klinker te transformeren tot een nieuwe trekpleister van de stad Zeist en omstreken. Het huidige pand bevatte vele gangen en onbestemde ruimtes. De entree was voor een nieuwe bezoeker lastig te vinden. Ondanks deze problemen heeft Jan Hoogstad, architect van het gebouw, er wel een systematiek aan gegeven. De kenmerkende driehoek die van bovenaf zichtbaar is en de…

Gedurende de studio "Het Cultuurhuis van Morgen" was het de taak om het bestaande pand de klinker te transformeren tot een nieuwe trekpleister van de stad Zeist en omstreken. Het huidige pand bevatte vele gangen en onbestemde ruimtes. De entree was voor een nieuwe bezoeker lastig te vinden. Ondanks deze problemen heeft Jan Hoogstad, architect van het gebouw, er wel een systematiek aan gegeven. De kenmerkende driehoek die van bovenaf zichtbaar is en de scherpe hoeken van het gebouw maken het een gebouw wat je niet snel zult vergeten. Middels referentie-onderzoek naar Brussel en Mechelen is er gekeken wat er allemaal mogelijk is binnen een bibliotheek en kon er inspiratie worden opgedaan wat later in het proces toegepast kon worden. 

 

In de afbeeldingen hieronder is het proces wat ik doorlopen heb gedurende de studio zichtbaar. Het eindresultaat van de studio was een maquette, waarbij er op professionele wijze foto’s zijn gemaakt. Bijbehorend zijn er ook vlekkenplannen gemaakt om een indeling van het gehele gebouw te maken. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.