naar overzicht

FLEXWONEN

  • Architectuur
  • 2022 / 2023
  • Eerste semester
  • docent: Robert-Jan de Kort & Sander van Schaik
download project

De keuze om een woning te ontwerpen voor ‘artists in residence’ en na te denken over wat het betekent om in een woning werk te maken en tentoon te stellen, leverde een interessante extra dimensie op. De verplaatsbare bedden uit Carabanchel zijn vertaald naar passende en betekenisvolle elementen in het ontwerp. Deze woning is ontworpen om verschillende functies te vervullen door de slimme aanpassing van de kamers aan de hoogteverschillen, elementen en ruimtebehoeften. Het huis…

De keuze om een woning te ontwerpen voor ‘artists in residence’ en na te denken over wat het betekent om in een woning werk te maken en tentoon te stellen, leverde een interessante extra dimensie op. De verplaatsbare bedden uit Carabanchel zijn vertaald naar passende en betekenisvolle elementen in het ontwerp. Deze woning is ontworpen om verschillende functies te vervullen door de slimme aanpassing van de kamers aan de hoogteverschillen, elementen en ruimtebehoeften. Het huis past zich aan de behoeften van de bewoners aan en is geschikt voor zowel een ‘artist in residence’ als een traditioneel gezin. 

Flexwonen is niet zomaar een woning, het is een dynamische leefruimte die transformeert met de behoeften van de bewoners. De architectonische visie is tastbaar in elke ruimte van het huis, waar de naam ‘Flexwonen’ niet alleen verwijst naar de structuur, maar ook naar de behoefte van een evenwichtige woonomgeving. Hier komt de diversiteit van het leven tot leven, omarmd door een huis dat zowel functioneel als gastvrij is. Het is een thuis waar generaties samenkomen, en waar ‘Flexibiliteit’ niet alleen een titel is, maar een levensstijl. De Flexwonen is geïnspireerd op de Carabanchel van Araguren & Gallegos Architecten. De architectonische ingrepen zijn bestudeerd en met een eigen interpretatie toegepast in de plattegrond van de Flexwonen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.