naar overzicht

Möbiusbank RAvB

  • Architectuur
  • 2023 / 2024
  • Eerste semester
  • docent: H. Majoor, YB Oh en EF Crevels
download project

De studio ‘Make/Shift’ benadrukt dat het actieve proces van creëren op zichzelf een waardevolle ontwerpstrategie vormt, waardoor nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. Het project begint met het maken van een maquette van het bestaande academiegebouw, waarbij een specifiek element wordt gekozen als uitgangspunt. Door dit element stapsgewijs te abstraheren, te ontkoppelen van zijn oorspronkelijke context en te herinterpreteren in een nieuwe omgeving, ontwikkelt het ontwerp zich geleidelijk. Dit proces wordt bewust en intuïtief uitgevoerd, wat leidt tot een nieuwe realiteit…

De studio ‘Make/Shift’ benadrukt dat het actieve proces van creëren op zichzelf een waardevolle ontwerpstrategie vormt, waardoor nieuwe perspectieven kunnen ontstaan. Het project begint met het maken van een maquette van het bestaande academiegebouw, waarbij een specifiek element wordt gekozen als uitgangspunt. Door dit element stapsgewijs te abstraheren, te ontkoppelen van zijn oorspronkelijke context en te herinterpreteren in een nieuwe omgeving, ontwikkelt het ontwerp zich geleidelijk. Dit proces wordt bewust en intuïtief uitgevoerd, wat leidt tot een nieuwe realiteit in de vorm van een concrete 1:1 mock-up, zoals een object of meubel.

Het doel is om deze mock-ups op verschillende locaties in het academiegebouw te plaatsen. Deze aanpak bevordert het verkennen van alternatieve perspectieven en biedt ruimte voor experiment en transformatie binnen de bestaande architectonische context.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.