naar overzicht

Ome more time with feeling

  • Architectuur
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: Tomas Dirrix, Julia Strömland
download project

Behoud van krakter in hergebruik prosec!!!!!!!



Een van de zaken die een nieuwe uitdaging kunnen vormen voor toekomstige architectuur, is het gebruik van dezelfde onzichtbare structurele elementen als een nieuw architectonisch element.

Een van de zaken die een nieuwe uitdaging kunnen vormen voor toekomstige architectuur, is het gebruik van dit onzichtbare structurele elementen als een nieuw architectonisch element, dat is een uitdagingspunt in het ontwerp van dit paviljoen. Zodat de vernietigde elementen worden gebruikt als een nieuw…

Behoud van krakter in hergebruik prosec!!!!!!!



Een van de zaken die een nieuwe uitdaging kunnen vormen voor toekomstige architectuur, is het gebruik van dezelfde onzichtbare structurele elementen als een nieuw architectonisch element.

Een van de zaken die een nieuwe uitdaging kunnen vormen voor toekomstige architectuur, is het gebruik van dit onzichtbare structurele elementen als een nieuw architectonisch element, dat is een uitdagingspunt in het ontwerp van dit paviljoen. Zodat de vernietigde elementen worden gebruikt als een nieuw architectonisch element om ruimte te creëren.

Het behoud van het oorspronkelijke karakter van deze materialen is dus een van de problemen die in dit project is geprobeerd te beantwoorden en het minimale gebruik van nieuwe materialen is  ook een van de zaken waarmee in de detailontwerpfase rekening is gehouden. Ook het minimale gebruik van nieuw materiaal is een van de zaken waar in de detailontwerpfase aandacht aan is besteed. 

Het zagen van betonnen plafonds in stukken van 75x150 cm helpt niet alleen gemakkelijk te dragen, maar helpt ook om het oorspronkelijke karakter van het stuk, namelijk beton, te behouden.

Een ruimte met een onregelmatige textuur door middel van uitgesneden betonstukken creëert een nieuwe ervaring voor de bezoeker in een betonnen ruimte met onregelmatige afmetingen.

Een van de punten waar bij het ontwerp van dit paviljoen aandacht aan is besteed, is het creëren van een panoramisch uitzicht voor de bezoeker.De panoramische wijnkast creëert een verbinding tussen de gebruiker en de buitenomgeving.

Horizontaal en rondom afstand creëren tussen betondelen is een oplossing die bedoeld is om bovenstaande kwaliteit te versterken.

Het creëren van deze horizontale afstand heeft, naast het beantwoorden van bovenstaande problemen, grote invloed op de aansluiting van dit paviljoen op de omgeving en de esthetiek van de omgeving van het paviljoen.

De horizontale lichtlijnen zijn het resultaat van de verlichting in het paviljoen en de weerspiegeling ervan in het water, wat een groot effect kan hebben op de schoonheid van de buitenomgeving en de gebruiker uitnodigt tot het paviljoen.

Het gebruik van beton door het betonkarakter te behouden en een verbinding te creëren tussen het paviljoen en de omgeving door de afstand tussen de betonstukken en het gebruik van betonstukken als gevolg van de vernietiging van het gebouw als architectonisch element, is een van de sterke punten van het ontwerp van dit paviljoen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.