naar overzicht

Garden of Redemption

  • Architectuur
  • 2022 / 2023
  • Tweede semester
  • docent: Tomas Dirrix, Julia Strömland
download project

Elk materiaal is waardevol. Of het eenmaal splinternieuw, tweedehands, gerecycled of gesloopt is. Door de natuur geïnspireerd en met mijn persoonlijke visie ‘think green, build evergreen’, is er geëxperimenteerd om het sloopmateriaal hiermee te combineren. Want ‘nature finds a way’.…

Elk materiaal is waardevol. Of het eenmaal splinternieuw, tweedehands, gerecycled of gesloopt is. Door de natuur geïnspireerd en met mijn persoonlijke visie ‘think green, build evergreen’, is er geëxperimenteerd om het sloopmateriaal hiermee te combineren. Want ‘nature finds a way’. Er is oneindig veel puin met oneindig veel kansen. 

 
Met behulp van mijn onderzoeksvraag ‘How do you develop a bio receptive facade from demolition waste?’ is er een paviljoen ontworpen wat dient als een leefgebied voor mos. En sta ik hiermee als toekomstig architect tussen mens en mos in. Het gebouw zal daarnaast bijdragen aan de biodiversiteit en de lokale ecosystemen.

Het is namelijk algemeen bekend dat de mens veel schade richt aan de natuur. Er wordt vaker wat nieuws ontworpen zonder het groen terug te brengen wat we ervoor hebben vernietigd. Wanneer we nadenken over de daadwerkelijke gevolgen die we verrichten aan het milieu, moeten we nu drastisch iets gaan veranderen.

Want tot heden is er altijd door de mens, voor de mens ontworpen. Maar waarom kan dat niet met als standpunt voor de natuur? In dit geval dus voor mos. Met dit ontwerp zal dat gaan gebeuren, waarbij de natuur haar eigen gang kan gaan. Er zal daarom verder niet geïnterfereerd worden door de mens. Op deze manier zal het gebouw in de loop van tijd helemaal vol gaan groeien.


Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.