naar overzicht

Haags Kapitaal. Zuidwest, het groene hart van Den Haag

  • Combinatie
  • 2021 / 2022
  • Eerste semester
  • docent: Ivar Branderhorst, Jaap van den Bout, Frits Palmboom en Gerrit Timmers
download project

Den Haag staat voor een grote inbreidingsopgave. Zo ook Den Haag Zuidwest waar veel woningen bij moeten komen om tegemoet te kunnen komen aan de grote woningnood.

Er zijn twee locaties gekozen om te verdichten. Een locatie die wij erg waarderen en een locatie waar wij grootschalig willen verdichten. Voorafgaand aan de keuze van deze locaties is er een uitgebreide analyse naar het raamwerk van Den Haag Zuid-West gemaakt. Ook hebben wij de karakteristieken van de…

Den Haag staat voor een grote inbreidingsopgave. Zo ook Den Haag Zuidwest waar veel woningen bij moeten komen om tegemoet te kunnen komen aan de grote woningnood.

Er zijn twee locaties gekozen om te verdichten. Een locatie die wij erg waarderen en een locatie waar wij grootschalig willen verdichten. Voorafgaand aan de keuze van deze locaties is er een uitgebreide analyse naar het raamwerk van Den Haag Zuid-West gemaakt. Ook hebben wij de karakteristieken van de wijk onderzocht, zo kenmerkt het stadsdeel zich door de vele stempelverkavelingen.

Uit deze analyse hebben wij een verhaal voor Den Haag Zuid-West gedestileerd en zijn de twee locaties gekozen. Het stadsdeel heeft een groot groen assenkruis die twee grote groengebieden, de Uithof en het Westerpark, met elkaar verbindt. Dat assenkruis is echter niet openbaar en slecht toegankelijk. Met de vraag om zoveel woningen bij te bouwen, en dus ook meer mensen te huisvesten, is het noodzaak om dit assenkruis voor iedereen toegankelijk te maken. Dit verhaal is de basis om te verdichten in Den Haag Zuidwest.   

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.