naar overzicht

Verkoelingshub in de Seizoensgaarde

  • Combinatie
  • 2022 / 2023
  • Eerste semester
  • docent: Marit Janse (deel 1) & Rolf Reichardt (deel 2)
download project

Een seizoenspark dat het makersdistrict van Merwedevierhavens een impuls geeft, waar verkoeling en beleving centraal staan. Dát is het uitgangspunt van de Seizoensgaarde. Vanwege de vele verstening en de hitte door onder andere parkeergarage Europoint, is het nodig om de parkeergarage te transformeren tot de verkoelingshub van de toekomst! Een plek waar mensen en dieren verkoeling vinden in de…

Een seizoenspark dat het makersdistrict van Merwedevierhavens een impuls geeft, waar verkoeling en beleving centraal staan. Dát is het uitgangspunt van de Seizoensgaarde. Vanwege de vele verstening en de hitte door onder andere parkeergarage Europoint, is het nodig om de parkeergarage te transformeren tot de verkoelingshub van de toekomst! Een plek waar mensen en dieren verkoeling vinden in de zomer, dat in de herfst kleurt met haar omgeving van de Indian Summer. Het ontwerp bevat een green house, restaurant met uitzicht op het park, een infobalie, parkeerplaatsen en een onderzoeksruimte.

Met zowel stedenbouwkundige als architectonische ontwerp principes wordt de verkoelingshub een aangename plek om te verblijven voor mensen en dieren. Een plek waar natuur en mensen samenwerken op het gebied van de vier v’s van ecologie: Voortplanting, veiligheid, voedsel en verbindingen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.