naar overzicht

HOLY SOIL

  • Architectuur
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Klaas van der Molen, Wesley Leeman en Felix Madrazo
download project

Gezonde bodem zorgt voor gezond voedsel en gezond voedsel zorgt voor gezonde mensen en dieren. Een gezonde bodem is de basis voor een gezond leven en biedt diverse mogelijkheden in de verwerking. Er komen vier grondsoorten voor in Nederland. Iedere bodem heeft zijn eigen samenstelling in hoeveelheid water, doorlaatbaarheid en ook zuurgraad. Iedere plant heeft hierin zijn eigen ideale condities om te leven. Door per grondsoort in gelaagdheid tegen de woningen te bebouwen zijn we…

Gezonde bodem zorgt voor gezond voedsel en gezond voedsel zorgt voor gezonde mensen en dieren. Een gezonde bodem is de basis voor een gezond leven en biedt diverse mogelijkheden in de verwerking. Er komen vier grondsoorten voor in Nederland. Iedere bodem heeft zijn eigen samenstelling in hoeveelheid water, doorlaatbaarheid en ook zuurgraad. Iedere plant heeft hierin zijn eigen ideale condities om te leven. Door per grondsoort in gelaagdheid tegen de woningen te bebouwen zijn we instaat een natuurlijk proces genaamd erosie na te bootsen. Daarnaast blijft alle waardvolle grond bruikbaar omdat de woning eronder wordt gebouwd. Door de verschuiving van de grond blijft de grond zich verversen en voorkomen we uitputting. Om de grond zo gezond mogelijk te houden zijn drie principes van belang. De juiste zuurgraad per gewas, Gebruik van compost/mest, Gewasrotatie deze principes worden ieder op hun eigen manier toegepast. 


Het plan is verdeeld in drie onderdelen. De voedselverwerking/verdeling, de voedselverbouwing en de productie van meststoffen. Dit proces kan als een cyclus worden behandeld en zorgt voor de optimale invoer en afvoer van voedingsmiddelen.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.