Het villapark in Almere ziet er in 2050 heel anders uit. Tussen 2022 en 2050 is er namelijk veel verandering ondergaan. De transitie is gestart in 2022. Vanaf 2022 zijn er steeds meer linkse Amsterdammers in de buurt komen wonen.
In 2022 moest de Amsterdammer door de overspannen woningmarkt steeds vaker noodgedwongen de stad verlaten. In de Regenboogbuurt kon de Amsterdammer nog wel een ruim huis…
Het villapark in Almere ziet er in 2050 heel anders uit. Tussen 2022 en 2050 is er namelijk veel verandering ondergaan. De transitie is gestart in 2022. Vanaf 2022 zijn er steeds meer linkse Amsterdammers in de buurt komen wonen.
In 2022 moest de Amsterdammer door de overspannen woningmarkt steeds vaker noodgedwongen de stad verlaten. In de Regenboogbuurt kon de Amsterdammer nog wel een ruim huis kopen met een tuin om van te mogen genieten. Door deze gekregen ruimte waren er voor deze stedelingen veel meer kansen ontstaan om een bijdrage te kunnen leveren aan de natuur en het klimaat.
Juist deze nieuwe generatie, die zich meer inzet voor klimaat en milieu, heeft in de loop van de tijd veel los gemaakt in het villapark. In 2022 was de doorsnee bewoner van het villapark iets anders van aard. Rechtse hardwerkende mensen. Trots op het feit dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat de auto voor de deur staat parkeert. En trots op de ruim opgezette straat, Aan de straatzijde genoot elke huis namelijk van een stuk gazon. Netjes onderhouden. Het pronkstuk van de straat.
Vandaag de dag, in 2050, is dat beeld compleet veranderd. Er is een heuse transitie ondergaan. Nu is de grote trots het feit dat de natuur in de straat centraal staat en dat de verwildering wordt omarmd. De huizen zijn groen geworden, onderdeel van het landschap.
Terwijl de rest van Nederland nog lang niet zo ver is, is het villapark in 2050 wel compleet veranderd. De bewoners zijn enorm trots op hun eigen stukje landschap. En het allerfijnste vinden ze misschien wel dat de niks hebben moet inleveren op de leefkwaliteit van vroeger. Het feit dat de straat is verwilderd, heeft namelijk niet betekend dat de grasmat, die we kennen als een prettige zitgelegenheid en een fijne plek om op te kunnen spelen, vergeten is. Ook vandaag, in 2050, blijven we de grasmat omarmen, maar dan op een andere manier. Vanaf de straat en vanaf het huis zien we alleen nog maar verwildering, maar als we beter kijken is de grasmat er nog steeds. Verdiept, waardoor deze alleen nog functioneel is.
Lees meer