naar overzicht

Het energielandschap van de toekomst.

  • Architectuur
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Maarten Vermeer, Antoine van Erp en Justin Agyin
download project

Energie is een term dat sinds vele jaren een onderdeel is van de maatschappelijke discussie. Maar wat vele zich niet realiseren is dat energie een zichtbaar onderdeel uitmaakt van ons leven, Als we eten hebben we energie nodig, als je we naar werk gaan hebben we te maken met energie. Energie is overal maar hoe zorgen we ervoor dat deze energie van meerwaarde kan zijn voor de samenleving. We zien energie namelijk als een…

Energie is een term dat sinds vele jaren een onderdeel is van de maatschappelijke discussie. Maar wat vele zich niet realiseren is dat energie een zichtbaar onderdeel uitmaakt van ons leven, Als we eten hebben we energie nodig, als je we naar werk gaan hebben we te maken met energie. Energie is overal maar hoe zorgen we ervoor dat deze energie van meerwaarde kan zijn voor de samenleving. We zien energie namelijk als een bron dat we nodig hebben maar kunnen we energie zien als meer?

In verschillende buurten krijg je te maken met energie, zo zie je overal elektra kasten, trafohuisjes en de laadpunten. Deze voorzieningen hebben een willekeurige plek in de buurt en zijn van functionele waarde. Maar ik vind dat deze energievoorzieningen iets moeten bijdrage in de buurt! En misschien wel buurten moeten verbinden.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.