naar overzicht

de Observant in de Oostervant

  • Architectuur
  • 2021 / 2022
  • Tweede semester
  • docent: Michał Długajczyk, Mahaut Dael en Caspar Frenken
download project

De Oostervant is een multifunctionele accomodatie in Rotterdam. Een plek waar ruimte is voor sport, plezier, ontspanning en nog veel meer. De gebruikers komen naar de Oostervant om te fitnessen, een potje te zaalvoetballen, ze zwemmen wat baantjes, gooien een strike bij de bowling of dansen de sterren van de hemel. De Oostervant is een plek voor haar gebruikers. Echter is de De Oostervant ook een plek in Rotterdam die dreigt te verdwijnen. Het recreatiecentrum…


De Oostervant is een multifunctionele accomodatie in Rotterdam. Een plek waar ruimte is voor sport, plezier, ontspanning en nog veel meer. De gebruikers komen naar de Oostervant om te fitnessen, een potje te zaalvoetballen, ze zwemmen wat baantjes, gooien een strike bij de bowling of dansen de sterren van de hemel. De Oostervant is een plek voor haar gebruikers. Echter is de De Oostervant ook een plek in Rotterdam die dreigt te verdwijnen. Het recreatiecentrum moet op de schop om plaats te maken voor een grote woontoren. Doet Rotterdam er goed om afscheid te nemen van de Oostervant?

Aan ons, de studenten van de Academie van Bouwkunst, de taak om de waarde van de Oostervant te onderzoeken. Waar ligt deze precies en wat kunnen we doen om dit meer te versterken? Aan de hand van verschillende surrealistische technieken leren we anders te kijken naar de Oostervant, om met deze uitgangspunten toe te werken naar een concreet ontwerp.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.