naar overzicht

Paardenbloemen Hub Rotterdam

  • Combinatie
  • 2021 / 2022
  • Eerste semester
  • docent: Marit Janse, Rolf Reichardt en Txell Blanco
download project

Een productielandschap als uitgangspunt van transformatie. Dat is het concept achter de transformatie van parkeergarage “Europoint” in de Merwe-Vierhaven te Rotterdam. 

Vanuit mijn onderzoek waarbij ik de lokale flora en fauna in kaart heb gebracht en de geschiedenis van het industriegebied ben ik gefascineerd geraakt door het Merwe-vierhaven als transitie gebied. In het verleden een opslag en overslag plaats, in de toekomst een plek van huisvesten en betekenis opbouwen in de buurt door gebruik te maken…

Een productielandschap als uitgangspunt van transformatie. Dat is het concept achter de transformatie van parkeergarage “Europoint” in de Merwe-Vierhaven te Rotterdam. 

Vanuit mijn onderzoek waarbij ik de lokale flora en fauna in kaart heb gebracht en de geschiedenis van het industriegebied ben ik gefascineerd geraakt door het Merwe-vierhaven als transitie gebied. In het verleden een opslag en overslag plaats, in de toekomst een plek van huisvesten en betekenis opbouwen in de buurt door gebruik te maken van de lokale fauna, en dit in te zetten om Merwe-vierhaven een bio-based economie op te bouwen.

De specialisatie binnen de Hub zal paardenbloemen zijn. Na veredeling en menging met de Russische paardenbloem is de “gewone” paardenbloem die in het gebied te vinden is te transformeren naar een gewas waar verschillende producten van gemaakt kan worden. In dit nieuwe hub zal alle functies met het productie-/ en verwerkingsproces te maken hebben en de eindproducten worden verkocht en als dienst worden gebruikt om ze de buurt met elkaar samen te brengen en de paardenbloem te vieren.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.