naar overzicht

Mobiliteitshub Marconi M4H

  • Combinatie
  • 2020 / 2021
  • Tweede semester
  • docent: Bernardina Borra, Monica Adams, Wouter Vos, Damo Holt en Mauricio Freyre
download project

Merwe-Vierhavens is een gebied dat de komende jaren een grote transitie zal doormaken. Een van de belangrijkste uitgangspunten van het ruimtelijk raamwerk is maken van een langzaam-verkeer vriendelijke wijk. Om de auto’s van de straten te halen worden in het plan op strategische locaties mobiliteitshubs voorgesteld. Maar zijn deze mobiliteitshubs enkel een plek om de auto te parkeren…

Merwe-Vierhavens is een gebied dat de komende jaren een grote transitie zal doormaken. Een van de belangrijkste uitgangspunten van het ruimtelijk raamwerk is maken van een langzaam-verkeer vriendelijke wijk. Om de auto’s van de straten te halen worden in het plan op strategische locaties mobiliteitshubs voorgesteld. Maar zijn deze mobiliteitshubs enkel een plek om de auto te parkeren en de transit te maken tussen vervoersmiddelen of liggen er kansen tot meer?

 

Met de bestaande parkeergarage Europoint als casus is onderzocht welke toevoegingen en extra waarden aan het gebouw toegevoegd kunnen worden en wie daar belang bij heeft. Dit heeft geleid tot een aantal ingrepen aan het bestaande gebouw, om het gebouw te kunnen transformeren naar een multifunctionele mobiliteitshub.

 

Daarnaast wordt ingegaan op hoe de uitwerking van het gebouw zich verhoudt tot de leidende gebiedsprincipes

uit het ruimtelijk raamwerk van M4H met betrekking tot de thema’s: werkplekken voor de maakindustrie, mobiliteit, deeleconomie, ruimte voor experiment, klimaatadaptie en hernieuwbare energie.

 

Tevens is onderzocht hoe het gebouw zich verhoudt tot zijn omgeving, zowel functioneel als qua vormgeving.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.