naar overzicht

De dans van het gebouw

  • Combinatie
  • 2020 / 2021
  • Tweede semester
  • docent: Tomas Dirrix, David Habets, Mark Minkjan en Ruben Castro
download project

De schoonheid van tijd. Er heerst een algemene consensus dat afbreuk door tijd gerepareerd of voorkomen moet worden, maar kunnen we de invloed van tijd juist niet accepteren? Het was juist de invloed van tijd op de verschillende materialen die mijn aandacht trokken tijdens ons bezoek aan de vakwerkhoeven in het Limburgse heuvellandschap. De invloed van tijd verteld ons over…

De schoonheid van tijd. Er heerst een algemene consensus dat afbreuk door tijd gerepareerd of voorkomen moet worden, maar kunnen we de invloed van tijd juist niet accepteren? Het was juist de invloed van tijd op de verschillende materialen die mijn aandacht trokken tijdens ons bezoek aan de vakwerkhoeven in het Limburgse heuvellandschap. De invloed van tijd verteld ons over de geschiedenis, het gebruik en de eigenschappen van het materiaal. 


Het ontwerp wordt gezien als een gebruiksobject, dat naast het gebruik door de gebruiker verandert door de invloed van de natuur, de natuurlijke elementen zoals wind en water. Bouwen samen met deze natuurelementen in plaats van ze te zien als last. Ook deze kennis kunnen we halen uit de bestaande vakwerkhoeve. Zo worden de architectonisch elementen de regisseur van tijd.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.