naar overzicht

de Mogelijkheid van een Eiland

  • Combinatie
  • 2020 / 2021
  • Eerste semester
  • docent: Ryanne Janssen & Lara Schrijver
download project

De slufter vallei speelt de hoofdrol in dit ontwerp. Een kwelderlandschap op Texel waar door de combinatie van zout en zoet water vele plant- en vogelsoorten te vinden zijn. Naast de unieke natuur die hier voor komt is dit ook een grote trekpleister voor toeristen. Jaarlijks komen 1 miljoen bezoekers een kijkje nemen. Hierdoor ontstaat er een spanningsveld tussen de kwetsbare natuur en de vele toeristen. Want deze mensen vormen de…

De slufter vallei speelt de hoofdrol in dit ontwerp. Een kwelderlandschap op Texel waar door de combinatie van zout en zoet water vele plant- en vogelsoorten te vinden zijn. Naast de unieke natuur die hier voor komt is dit ook een grote trekpleister voor toeristen. Jaarlijks komen 1 miljoen bezoekers een kijkje nemen. Hierdoor ontstaat er een spanningsveld tussen de kwetsbare natuur en de vele toeristen. Want deze mensen vormen de grootste bedreiging voor het voortbestaand van dit gebied.

Aan de hand van de aantal bouwstenen wordt een plan van eisen opgesteld om het gebied wat toegang geeft tot de slufter aan te pakken. Deze bouwstenen worden vertaald naar een hardware - software kaart, met daarin de concrete ingreep en het hopelijk te bereiken resultaat in het gedrag van mensen.

Door deze ingrepen op verschillende schalen wordt een bezoekje aan de slufter voor zowel de bezoeker als de natuur in de slufter aangenaam en kan iedereen blijven genieten van het gebied. Zowel de vogelspotter als de vogels zelf.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.