naar overzicht

Van levensweg naar Lijdensweg

  • Stedenbouw
  • 2020 / 2021
  • Tweede semester
  • docent: Riëtte Bosch, Mascha Onderwater, Joost Emmerik en Teun van den Ende
download project

AsFault 

Door de aanleg van de traverse in 1930 wordt de S Gravendijkwal gedomineerd door asfalt en het daarbijbehorende gemotoriseerde verkeer. Al dit asfalt en verkeersbewegingen zorgen voor verschillende problemen. Eén probleem is het vele fijnstof. Er zit zo veel fijnstof in de lucht dat het kruispunt bij de Rochussenstraat en het Erasmusziekenhuis zelfs één van de meest vervuilde kruispunten van…

AsFault 

Door de aanleg van de traverse in 1930 wordt de S Gravendijkwal gedomineerd door asfalt en het daarbijbehorende gemotoriseerde verkeer. Al dit asfalt en verkeersbewegingen zorgen voor verschillende problemen. Eén probleem is het vele fijnstof. Er zit zo veel fijnstof in de lucht dat het kruispunt bij de Rochussenstraat en het Erasmusziekenhuis zelfs één van de meest vervuilde kruispunten van Rotterdam. 

Door al dit asfalt en de monotone inrichting van plantanen vormt de ‘S Gravendijkwal een barrière. Een barrière voor de mens door het vele fijnstof en de onoversteekbaarheid van de weg. Een barrière voor de natuur doordat soorten zich niet of moeilijk kunnen voortbewegen op de ‘S Gravendijkwal. Hierdoor vormt de ’s Gravendijkwal een barrière in het stedelijk overstijgende ecologische netwerk. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.