naar overzicht

Paviljoen zwart

  • Architectuur
  • 2020 / 2021
  • Derde kwartaal
  • docent: Antoine van Erp & Mitchel Verkuijlen
download project

In mijn ontwerp is het heel belangrijk dat het paviljoen een kunstwerk opzicht zelf is.
De ruimte indeling is daar van belang en de materiaalkeuze. Door het minimalistisch denken over mijn ontwerp is de keuze gevallen om de Japanse techniek toe te passen om het hout te verbranden, waardoor het tegen weersomstandigheden en schimmels aan kan. Het effect is dat het pikzwart wordt met een glinstering als de zon erop schijnt. Hierdoor kan je bijzondere ruimtes…

In mijn ontwerp is het heel belangrijk dat het paviljoen een kunstwerk opzicht zelf is.
De ruimte indeling is daar van belang en de materiaalkeuze. Door het minimalistisch denken over mijn ontwerp is de keuze gevallen om de Japanse techniek toe te passen om het hout te verbranden, waardoor het tegen weersomstandigheden en schimmels aan kan. Het effect is dat het pikzwart wordt met een glinstering als de zon erop schijnt. Hierdoor kan je bijzondere ruimtes maken waarin donker en licht een sterke contrast met elkaar vormen en een rauwe uitstraling heeft. Dit effect wordt versterk door nauwe ruimtes. Je waan je door een kleine doolhof, wat past in bosachtig gebied met doorkijkjes naar buiten.
Door de abstracte vorm en een eenduidig pikzwarte kleur zorgt dit voor dat object een eigen identiteit heeft in het landschap, waardoor je erna toe wordt getrokken.
De openruimte erom heen zorgt ervoor dat het opzichzelfstaande kunstwerk is.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.