naar overzicht

Denkbeelden van Rotterdam

download project

Denkbeelden van Rotterdam verbeeldt een alternatief verhaal voor de Boompjes. Het project onderzoekt de potentie van de locatie in haar huidige en historische context en brengt de kwaliteit en schoonheid naar voren. Herwaardering van de geschiedenis en toekomstplannen uit het verleden worden ingezet om denkbeelden te schetsen van hoe de stad eruit ziet als contextuele feiten zich verweven met herinneringen uit het verleden. Waardevolle verloren elementen, zowel gebouwd als…

Denkbeelden van Rotterdam verbeeldt een alternatief verhaal voor de Boompjes. Het project onderzoekt de potentie van de locatie in haar huidige en historische context en brengt de kwaliteit en schoonheid naar voren. Herwaardering van de geschiedenis en toekomstplannen uit het verleden worden ingezet om denkbeelden te schetsen van hoe de stad eruit ziet als contextuele feiten zich verweven met herinneringen uit het verleden. Waardevolle verloren elementen, zowel gebouwd als niet gebouwd, worden onderzocht en meegenomen naar een denkbeeldig Rotterdam. In een tijdperk van meedogenloos snelle verandering is er behoefte aan reflectie op wat er is geweest en wat geweest had kunnen zijn. 

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.