De nachtclub heeft door de geschiedenis heen een belangrijke rol gespeeld bij het ontvluchten van een sombere realiteit. Tegelijk met de opkomst van de jongerencultuur in de jaren zestig is de radicale nachtclub geboren. Binnen de muren van de nachtclub werd de vrijheid gevierd, gerebelleerd tegen conventies en geëxperimenteerd met innovatie. Op de dansvloer ontstond een politiek tegengeluid en balde men een vuist tegen de gevestigde orde. Sindsdien staat de radicale nachtclub symbool voor hedonisme,…

De nachtclub heeft door de geschiedenis heen een belangrijke rol gespeeld bij het ontvluchten van een sombere realiteit. Tegelijk met de opkomst van de jongerencultuur in de jaren zestig is de radicale nachtclub geboren. Binnen de muren van de nachtclub werd de vrijheid gevierd, gerebelleerd tegen conventies en geëxperimenteerd met innovatie. Op de dansvloer ontstond een politiek tegengeluid en balde men een vuist tegen de gevestigde orde. Sindsdien staat de radicale nachtclub symbool voor hedonisme, immersie en emancipatie.

NOCTURNAL ANIMALS verbeeldt een parallelle wereld – een tegengif –  om van de stedelijke verslaving af te komen. Verslaafde inwoners met drang naar escapisme kunnen zich volledig onderdompelen in de Anti-stad die is gebaseerd op het vrije leven. Maar wat zijn eigenlijk de consequenties van een vrij leven? Het plan zoekt constant het spanningsveld op tussen vrijheid en veiligheid.

NOCTURNAL ANIMALS laat een experimentele manier van samenleven zien waarin de problematiek van de stad verbinding legt met het programma - of zoals ik het liever noem - activiteiten. Hierin is stelling genomen vanuit het individu die zich spiegelt aan haar omgeving. Door ruimte te maken voor onderwerpen waar een taboe op rust zoals drugs, polygamie en de dood bevraag ik het construct.


Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.