naar overzicht

Wolkenvangers

  • Stedenbouw
  • 2020 / 2021
  • Eerste semester
  • docent: Jens Jorritsma, John de Groot en Reineke Otten
download project

Wolkenvangers

Wolken en licht spelen een enorm grote rol in het straatbeeld van de stad. Wolken zijn beeldbepalend en bieden ook afwisseling en een rijk kleurenspectrum. Daglicht in de straten is van levensbelang, bijvoorbeeld tegen depressies en voor een goede nachtrust. Wolken als daglicht zijn in de vergetelheid geraakt, omdat we het altijd zien. De torens schieten de grond uit in Rotterdam en zorgen voor alsmaar donkerdere straten. Daarom zie ik de noodzaak om licht en…

Wolkenvangers

Wolken en licht spelen een enorm grote rol in het straatbeeld van de stad. Wolken zijn beeldbepalend en bieden ook afwisseling en een rijk kleurenspectrum. Daglicht in de straten is van levensbelang, bijvoorbeeld tegen depressies en voor een goede nachtrust. Wolken als daglicht zijn in de vergetelheid geraakt, omdat we het altijd zien. De torens schieten de grond uit in Rotterdam en zorgen voor alsmaar donkerdere straten. Daarom zie ik de noodzaak om licht en de wolkenlucht terug te brengen en te benadrukken in het straatbeeld als opgave. 

Acht soorten ingrepen zorgen samen voor meer licht in de straten en daarmee een beter en vaak verassend zicht op de wolken. 

De stad wordt verlicht. Licht als doel, wolken als beloning.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.