In 2108 verhuisde ik vanuit een dorpse omgeving naar de stad en in datzelfde jaar ben ik in Rotterdam Centrum gaan werken. Ik werd hier met eigen ogen geconfronteerd met het feit dat niet iedereen het even goed heeft als ik. 's Morgens als ik naar mijn werk loop worden er mensen wakker in de buitenlucht. Tijdens mijn lunch lopen er verwarde en verwaarloosde mensen over het Schouwburgplein en na het werk staan staan er vele…

In 2108 verhuisde ik vanuit een dorpse omgeving naar de stad en in datzelfde jaar ben ik in Rotterdam Centrum gaan werken. Ik werd hier met eigen ogen geconfronteerd met het feit dat niet iedereen het even goed heeft als ik. 's Morgens als ik naar mijn werk loop worden er mensen wakker in de buitenlucht. Tijdens mijn lunch lopen er verwarde en verwaarloosde mensen over het Schouwburgplein en na het werk staan staan er vele daklozen buiten voor de Pauluskerk om een kom soep te halen. De omvang van de problematiek viel mij op. Ik zag hoe mensen de daklozen het liefst vermeden alsof ze niet bestaan. 

In Nederland zijn er op dit moment zo’n 40.000 dak en thuislozen. Het aantal daklozen is de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld! Als het Rijk zijn verantwoordelijkheid niet neemt zal dit aantal de komende jaren blijven stijgen. Niet alleen de problematiek is stijgende maar er lijkt ook veel mis te zijn met de huidige manier van opvang en de kwaliteit hiervan. 

Met het onderzoek heb ik de problematiek en huidige opvang mogelijkheden geanalyseerd om te komen tot een voorstel voor een nieuw type opvang anno 2020. Met de opgave probeer ik tevens de problematiek inzichtelijk te maken bij een breder publiek en mijn mede-architecten te inspireren om door middel van architectuur een bijdrage te leveren aan maatschappelijke problematieken.

Lees meer

Onder constructie

De mobiele versie is nog onder constructie.
Bezoek de website op desktop.